Дивна Алкална Олигоминерална Розе

450,00 RSD1.480,00 RSD

Са извора Светог Саве, из села Одмење, на планини Голија. Ову воду карактерише изузетно висок садржај раствореног кисеоника и повишена pH вредност (алкалитет). Поседује бактериостатно дејство и благотворно делује на опште здравље човековог организма.

Шифра производа: - Категорија:

Ова Дивна® Вода, из села Одмење на планини Голија, са извора Светог Саве, на свом путу до површине земље пролази кроз стене вулканског порекла, из којих црпи најквалитетније и најнеопходније минерале и олигоелементе потребне човеку.

Ову Дивна® Воду користе многи у циљу лечења и превенције широког спектра болести. Захваљујући ниском сувом остатку, изузетном балансу минерала и повишеној алкалности (од pH 8,1) поседује диуретичко и бактериостатно дејство. Изузетно благотворно делује код болести бубрега и уринарних путева, код хроничне инфекције бубрега, инфекције уринарних путева и простате, код камена у бубрегу, као и стања после оперативних захвата на бубрежно-мокраћном трактu, те код болести органа за варење, кожних болести и уринарних инфекција (што је и званично потврђено на Београдском Медицинском факултету, на одсеку за Балнеоклиматологију).

У свом јединственом минералном саставу, ова Дивна® Вода у значајним количинама садржи селен – редак олигоелемент који је изузетан антиоксиданс, док је садржај природног у води раствореног кисеоника (у количини од 10,37мг/л) воде ставља на прво место по количини кисеоника. Због свог ниског процента натријума могу је пити и особе којима је забрањен унос кухињске соли, као и особе са повишеним крвним притиском.

ЗА ову Дивна® Воду се зна још од давнина. Први писани документ о њој се појављује још у 12. веку (где се, у списима манастира Студенице, говори како се у првој српској болници, основаној, при манастиру, још далеке 1208. године, ова Дивна® Вода користила за видање рана и припремање мелема за лечење разних болести). Вековима касније, људи су, у потрази за здрављем и исцељењем, и даље одлазили у планинске врлети на извор ”благотворне воде”, у народу познат и као ”Савин извор”. Легенда каже да је извор настао тако што је Свети Сава, пролазећи овим крајевима, застао да се одмори, а онда дотакао камен врхом свог штапа – па је одатле потекла бистра и лековита вода…

Запремина

11Л, 19Л

Достава

ДОСТАВА НА КУЋНУ АДРЕСУ, ПРЕУЗИМАЊЕ У МАГАЦИНУ

Амбалажа

БЕЗ ПОВРАТНЕ АМБАЛАЖЕ, СА ПОВРАТНОМ АМБАЛАЖОМ

Корпа