Дивна Оптиминерална
Црвена

Са извора “Девет Југовића”, из резервата нетакнуте природе у подручју густих шума планина Гучево, Борања и Троноша. садржи оптималан однос минерала за људски организам, а нарочито однос калцијума и магнезијума у идеалној сразмери 2:1. Потпомаже рад пробавног система и жучи.

На западним обронцима Србије, у подручју густих шума планина Гучево, Борања и Троноша, постоји законом заштићен резерват нетакнуте природе са безброј планинских брзака кристално чисте воде.

У таквом спокоју нетакнуте природе, на око 400м дубине, у трезору минералних стена старим преко 450 милиона година, чува се највећи хидро потенцијал хладне планинске воде у Подрињу.

Према предању, Југ Богдан (брат кнегиње Милице) и његових девет синова су, непосредно пре Косовске битке, боравили у овом крају и саградили чесму и капелу на месту и тада чувеног извора хладне питке воде. Од тада, извор „Девет Југовића“ носи име у њихову част.

Ова ДИВНА® Вода, са извора „Девет Југовића“ се на свом путу природне филтрације кроз мреже минералних стена, природно каптира (сакупља), те тако, јединствено у Србији, не долази из бушотине.

Ова ДИВНА® Вода садржи заиста ОПТИМАЛНУ количину минерала у хармоничном међусобном односу, на основу чега је осигурана њихова појединачна функција у човековом телу. Посебно се истичу јони калцијума и магнезијума (у односу 2:1), који су заслужни за лепоту коже, рад  мишића, здраве кости и зубе. Натријума има свега 1,73 мг и раствореног кисеоника 7,9 мг у 1 литри воде, а они су веома битни за регулисање крвотока, притиска и за рад ћелија.

Чувени немачки институт Fresenius, у свом извештају је навео да је ова ДИВНА® Вода: „изворно чиста“ и да се, захваљујући свом саставу, може давати бебама од дана рођења без претходне термичке обраде.

Један литар (1л) ове Дивна® Оптиминералне природне изворске воде садржи у мг:

 
КАТЈОНИ
мг
ANJONI
мг
Калцијум (Ca2+)
85
Карбонати (CO3 2-)
422,7
Магнезијум (Мg2+)
39,3
Хлориди (Cl)
<5
Натријум (Na+)
1,67
Сулфати (SO4 2-)
27
Калијум (K+)
0,58
Флуориди (F)
6,2
 

pH вредност: 7,47
Растворени кисеоник (О2): 7,9 мг/л
Суви остатак на 180°C: 392 мг/л

Дивна Водомати

Корпа