Дивна Високоалкална Магнезијумова Зелена

Вода је из пророчанског села Кремна, најстаријег насељеног места из Западне Србије. Високим алкалитетом смањује киселост организма што га чини отпорним на болести и старење. Садржи повишен ниво Магнезијума, и то уз низак садржај Натријума.

Ова Дивна® Вода је из родног места пророчке фамилије Тарабића – села Кремна.

Креманска област се налази на идеалној надморској висини од 800 метара, у окружењу борове шуме – што је, на просторима некадашње Краљевине Југославије, био случај само још на Палама и у Крањској Гори. Због овако здраве природе (ваздуха и воде), Кремна су најстарије насељено место Западне Србије (од чак 5000 година пре нове ере), а о трајном и поузданом квалитету ове Дивна® Воде говоре и бројне бање у читавом овом крају и околини.

Ова Дивна® Вода је апсолутни рекордер (не само у Србији, већ и  много шире) по висини алкалности, чија се pH вредност, зависно од доба године, креће у опсегу pH: 9,2 – 9,5.

Високоалкална минерална вода побољшава здравље организма балансирањем pH вредности, и то чини неупоредиво више од било које хране или додатака у исхрани.

Високим алкалитетом смањује киселост организма, што га чини отпорнијим на болести и старење.

Повишен ниво магнезијума (54,9мг/л) има позитиван учинак на мишићни и кардиоваскурални систем организма, при чему низак садржај натријума (13мг/л) ову Дивна® Воду чини погодном за несметано коришћење од стране особа са високим крвним притиском.

Научници истичу да је већина људи модерног доба у повећаном ризику од недостатка магнезијума, како због његовог смањеног садржаја у храни и превелике конзумације рафинисаних намирница, тако и због употребе лекова који утичу на његово излучивање из организма. Мањак магнезијума у организму такође се повезује са стресом и алкохолизмом.

Један литар (1л) ове Дивна® Високоалкалне магнезијумове природне изворске воде садржи у мг:

 
КАТЈОНИ
мг
ANJONI
мг
Калцијум (Ca2+)
0,8
Хидрокарбонати (HCO3 2-)
317
Магнезијум (Мg2+)
54,9
Хлориди (Cl)
1,4
Натријум (Na+)
13
Сулфати (SO4 2-)
7,95
Калијум (K+)
1,3
Нитрати (NO3)
< 0,5
 

pH вредност: 9,5
Нитрити (NO32- ): < 0,005 мг/л Силикати (SiO2): 1,33 мг/л,
Суви остатак на 180°C: 226 мг/л

Дивна Водомати

Корпа