Divna Alkalna Oligomineralna Roze

Sa izvora Svetog Save, iz sela Odmenje, na planini Golija. Ovu vodu karakteriše izuzetno visok sadržaj rastvorenog kiseonika i povišena pH vrednost (alkalitet). Poseduje bakteriostatno dejstvo i blagotvorno deluje na opšte zdravlje čovekovog organizma.

Ova Divna® Voda, iz sela Odmenje na planini Golija, sa izvora Svetog Save, na svom putu do površine zemlje prolazi kroz stene vulkanskog porekla, iz kojih crpi najkvalitetnije i najneophodnije minerale i oligoelemente potrebne čoveku.

Ovu Divna® Vodu koriste mnogi u cilju lečenja i prevencije širokog spektra bolesti. Zahvaljujući niskom suvom ostatku, izuzetnom balansu minerala i povišenoj alkalnosti (od pH 8,1) poseduje diuretičko i bakteriostatno dejstvo. Izuzetno blagotvorno deluje kod bolesti bubrega i urinarnih puteva, kod hronične infekcije bubrega, infekcije urinarnih puteva i prostate, kod kamena u bubregu, kao i stanja posle operativnih zahvata na bubrežno-mokraćnom traktu, te kod bolesti organa za varenje, kožnih bolesti i urinarnih infekcija (što je i zvanično potvrđeno na Beogradskom Medicinskom fakultetu, na odseku za Balneoklimatologiju).

U svom jedinstvenom mineralnom sastavu, ova Divna® Voda u značajnim količinama sadrži selen – redak oligoelement koji je izuzetan antioksidans, dok je sadržaj prirodnog u vodi rastvorenog kiseonika (u količini od 10,37mg/l) vode stavlja na prvo mesto po količini kiseonika. Zbog svog niskog procenta natrijuma mogu je piti i osobe kojima je zabranjen unos kuhinjske soli, kao i osobe sa povišenim krvnim pritiskom.

ZA ovu Divna® Vodu se zna još od davnina. Prvi pisani dokument o njoj se pojavljuje još u 12. veku (gde se, u spisima manastira Studenice, govori kako se u prvoj srpskoj bolnici, osnovanoj, pri manastiru, još daleke 1208. godine, ova Divna® Voda koristila za vidanje rana i pripremanje melema za lečenje raznih bolesti). Vekovima kasnije, ljudi su, u potrazi za zdravljem i isceljenjem, i dalje odlazili u planinske vrleti na izvor ”blagotvorne vode”, u narodu poznat i kao ”Savin izvor”. Legenda kaže da je izvor nastao tako što je Sveti Sava, prolazeći ovim krajevima, zastao da se odmori, a onda dotakao kamen vrhom svog štapa – pa je odatle potekla bistra i lekovita voda…

Jedan litar (1l) ove Divna® Visokoalkalne oligomineralne prirodne izvorske vode sadrži u mg:

KATJONI
mg
ANJONI
mg
Kalcijum (Ca2-)
34,39
Bikarbonati (HCO3 2-)
164,6
Magnezijum (Mg2+)
7,97
Hloridi (Cl)
2,7
Natrijum (Na+)
10,74
Sulfati (SO4 2-)
9,95
Kalijum (K+)
1,75
Nitrati (NO3)
1,8
 

pH vrednost: 8,1 Rastvoreni Kiseonik (O2): 10,37 mg/l
Nitriti (NO2): < 0,002 mg/l Silikati (SiO2): 24,1 mg/l,
Suvi ostatak na 180°C: 132 mg/l

Divna Vodomati

Korpa