Дивна Олигоминерална
Плава

Са извора Вучје, кристално чиста, извире са дубине од 130м, на надморској висини од 1080м, испод врха Бозац, окруженог нетакнутом природом планине Голија. Карактерише је изузетно низак садржај сувог остатка на 180˚C. Делује благотворно на уринарни систем људског организма.

Ова Дивна® Вода са извора Вучје, кристално чиста, извире са дубине од 130 метара, на надморској висини од 1080 метара, испод врха Бозац, окруженог нетакнутом природом планине Голија.

Парк природе Голија, као јединствен резерват биосфере, под сталном је заштитом УНЕСКО-а и Републике Србије, па је „чедност“ и чистота ове Дивна® Вода, изузетно велика, можда и највећа у Србији.

Због ниског садржаја сувог остатка на 180°С (58 мг/л) и изузетно ниског садржаја натријума (0,9 мг/л), ова Дивна® вода спада у групу такозваних „лаких“ вода, које се брзо и лако апсорбују и излучују из организма. Делује диуретички, поспешујући рад бубрега и, као таква, препоручује се деци и одраслима у неограниченим количинама. Погодна је за хидратацију спортиста, реконвалесцената, особа са повишеним крвним притиском и другим обољењима кардиоваскуларног система, као и код гојазних особа на редукционим дијетама.

Један литар (1л) ове Дивна® Олигоминералне природне изворске воде садржи у мг:

 
КАТЈОНИ
мг
ANJONI
мг
Калцијум (Ca2+)
20,8
Бикарбонати (HCO3 2-)
74,4
Магнезијум (Мg2+)
4,6
Хлориди (Cl)
<5
Натријум (Na+)
0,9
Сулфати (SO4 2-)
10
Калијум (K+)
0,4
Нитрати (NO3)
0,08
 

pH вредност: 7,5
Суви остатак на 180°C: 58 mg/L

Дивна Водомати

Корпа