Divna Oligomineralna
Plava

Sa izvora Vučje, kristalno čista, izvire sa dubine od 130m, na nadmorskoj visini od 1080m, ispod vrha Bozac, okruženog netaknutom prirodom planine Golija. Karakteriše je izuzetno nizak sadržaj suvog ostatka na 180˚C. Deluje blagotvorno na urinarni sistem ljudskog organizma.

Ova Divna® Voda sa izvora Vučje, kristalno čista, izvire sa dubine od 130 metara, na nadmorskoj visini od 1080 metara, ispod vrha Bozac, okruženog netaknutom prirodom planine Golija.

Park prirode Golija, kao jedinstven rezervat biosfere, pod stalnom je zaštitom UNESKO-a i Republike Srbije, pa je „čednost“ i čistota ove Divna® Voda, izuzetno velika, možda i najveća u Srbiji.

Zbog niskog sadržaja suvog ostatka na 180°S (58 mg/l) i izuzetno niskog sadržaja natrijuma (0,9 mg/l), ova Divna® voda spada u grupu takozvanih „lakih“ voda, koje se brzo i lako apsorbuju i izlučuju iz organizma. Deluje diuretički, pospešujući rad bubrega i, kao takva, preporučuje se deci i odraslima u neograničenim količinama. Pogodna je za hidrataciju sportista, rekonvalescenata, osoba sa povišenim krvnim pritiskom i drugim oboljenjima kardiovaskularnog sistema, kao i kod gojaznih osoba na redukcionim dijetama.

Jedan litar (1l) ove Divna® Oligomineralne prirodne izvorske vode sadrži u mg:

 
KATJONI
mg
ANJONI
mg
Kalcijum (Ca2+)
20,8
Bikarbonati (HCO3 2-)
74,4
Magnezijum (Mg2+)
4,6
Hloridi (Cl)
<5
Natrijum (Na+)
0,9
Sulfati (SO4 2-)
10
Kalijum (K+)
0,4
Nitrati (NO3)
0,08
 

pH vrednost: 7,5
Suvi ostatak na 180°C: 58 mg/L

Divna Vodomati

Korpa